sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Palmusunnuntai

Mikä ihana sää oli tänään. Ihan ehdottomasti tämän kevään paras. Tästä se toivottavasti lähtee, leudommat säät ja perässä lumetkin. Tänään oli Palmusunnuntai. Pääsiäinen lähestyy ja siinä on mielestäni aina sellaista rauhottumisen henkeä. Ja on sille syykin. Pääsiäisen tarina (mihin minä uskon) on pysäyttävä ja koskettava.
Jokainen saa uskoa mihin/kehen haluaa ja minä en ole tuomari tuomitsemaan ketään uskonsa perusteella. Toivon siis myös saavani kertoa, kehen minä uskon. Uskon Jumalaan ja hänen poikaansa, Jeesukseen Kristukseen. Pääsiäisenä hänet ristiin naulittiin, haudattiin ja haudasta Hän nousi taivaaseen. 
Diippiä. Itkin sydämeni verille katsoessani "Passion of the Christ" -elokuvan ensi kerran. Ja seuraavan ja sitä seuraavankin kerran. Huh.. Joka kerta päätän, etten enää katso. Ja sitten taas katson. Mutta miksi en katsoisi. Sitenhän aina ainakin muistan, mistä tässä kaikessa olikaan kyse. Uskon kyllä hyvinkin vahvasti, että ne hetket on olleet vielä niin paljon kamalampia silloin muinoin, kun tilanne oli oikeasti päällä pari tuhatta vuotta sitten. Leffa antaa vaan osviittaa tapahtumiin. Se oli varmasti synkkä ja pitkä päivä..Pitkä perjantai. Kivusta huolimatta ne hetket oli kuitenkin suunnan muuttavia. Tapahtuma vaikutti toivottomalta, mutta kääntyikin lopuksi toivoksi. Jeesus nimittäin kuoli meidän syntien tähden. Siis meidän syntisten ihmisten tähden. Meidänkin, jotka tänä päivänä täällä vielä eletään. Ihan uskomaton tarina, mutta silti uskon siihen ja perustan elämäni sille. Jos et koskaan ole lukenut kertomusta kokonaisuudessaan itse, niin tästä sen löydät. Raamatusta. Rauhoitu hetkeksi ja lue tapahtumista. Tai katso se elokuvana "Passion of the Christ". 
Jos et itse usko tätä tarinaa, ajattele se vaikka sitten sivistävänä seikkana.
En näitä ajatuksiani väkisin halua kenellekkään pamputtaa, mutta voin lämmöllä suositella ja kerron lisääkin, jos joku kysyy. Nyt ei kukaan kylläkään kysynyt, mutta tämä elämä mikä minulle on annettu on suurta armoa ja lahja Häneltä, joka minunkin, syntisen ihmisen puolesta kuoli. Sitä minä tahdon julistaa. Nyt oli hyvä hetki sille. Sivuta se tai pysähdy miettimään. 

Nyt jatkan vähän kevyemmin. :)

 Wikipedia kertoo pääsiäisestä aiemmin kertomani lisäksi näin: "Nykyiseen pääsiäiseen liittyy myös useita keväisen luonnon heräävän elämän vertauskuvia. Näitä ovat muun muassa narsissit, rairuoho, keltaiset pääsiäistiput sekä kanit eli puput sekä hiirenkorvalle puhkeavat koivunoksat ja pajunkissat. Kevätpäiväntasauksen jälkeen valo voittaa pimeyden ja lämpö kylmyyden: vertauskuvallisesti elämä voittaa kuoleman. Muna on eri puolilla maailmaa tunnettu hedelmällisyyden ja kasvun vertauskuva." 


Nämä sain ystävältäni tuomisena, kun hän kävi kylässä. Kiitos Manni. :)


Ihanat, kauniit, suloiset kevään symbolit ja merkit! Pääsiäisestä alkaa kevät! Meilläkin on kotona pääsiäiskoristeita. Koriste munia, pupuja ym. ja lisäksi tänään söin pieniä suklaisia pääsiäis munia (herkkupäivä). Ludalle ostin Autot -pääsiäismunan, koska auto on tämän hetken suuri juttu.
Pienempänä Palmusunnuntaisin pukeuduin noidaksi siinä missä muutkin naapuruston lapset, koristelin oksia ja "virvoin varvoin" ovelta ovelle. Harmitti, jos joku ei avannut ovea. Tänään minä olin sellainen harmittava tyyppi, koska oltiin vanhemmillani kylässä koko päivän ja sielläkin ruuvattiin ovikello pois, että Luda sai nukkua rauhassa päikkärit. Mutta hienointa silloin pienenä virpomisessa oli se, kun päivän päätteeksi sai tehdä kasan rahoista ja herkuista. Ne oli ansaittua. ;)
Ludakin saa myös mennä virpomaan sitten vähän isompana pikkuisena, jos haluaa. Ihan kivahan se on hassutella. Löysin kätköistäni hauskan lehdestä leikatun sarjakuvan liittyen virpomiseen ja tahdon jakaa sen teillekkin. 

Nykypäivänä kaikki käy niin kätevästi.. :D


 Tässä vielä tunnelmia tältä päivältä vanhempieni luota. Lisäksi pari kuvaa eiliseltä, omien isovanhempieni luota. Oli tosi kiva viikonloppu perheen kanssa. 
Nikukin tulee yölennolla kotiin. Jee!<3 Ei tullut Pohjoismaiden mestaruutta, mutta hienoa, kun sai niihin osallistua ja otella. :)

Minun mummi on säästänyt tämän koristeen yli 20 vuotta. Sen on tehnyt minä tai siskoni leikkikentän askartelupajassa. Ei tarkkaa muistia siitä. Mummi laittaa sen esille joka vuosi. <3


Ukin kanssa pelattiin Tetristä Nintendo Wii:llä. Ukki on Tetris -mestari.


Tänään aamulla käveltiin vanhemmilleni, minne pikkusiskoni Maiju tuli myös viettämään päivää.

 
Maiju -täti jaksoi peuhata aktiivi -ukkelin  kanssa <3Lukuvuoro vaihtui välillä papalle ja mummillekkin. Pikkutassu se vaan jaksoi kuunnella ja katsella

Lemppariani Creme bruleta oli herkku -aterian jälkkäriksi. NAM!Äiti on laittanut kodin kauniiksi ja meitä yhdistää mm. syvä rakkaus kukkiin.Iloa ja aurinkoa alkavaan Pääsiäisviikkoon! :)

-Tiia

1 kommentti:

Stella Mariella kirjoitti...

Ihana Tiia! Olin nukkumassa kun sain viestin, mutta kävin kuitenkin aamulla lukemassa tän :)